zaterdag 30 oktober 2010

Oude tijden herleven bij Hot House


Vanavond speelde bij Hot House het Eric Boeren 4tet in de tuinzaal van de Burcht. Op het programma stond vroeg werk van Ornette Coleman en eigen, op Coleman geïnspireerde, nummers van Eric Boeren. Het werd een swingende avond met muziek van een hoog niveau en veel speelplezier. Met mooie composities en veel improvisatie.

Vaste bassist Wilbert de Joode was verhinderd en werd vervangen door Arjen Gorter. Geen gemakkelijke opgave en hij moest er ook hard voor werken, maar zijn 'walking bass' zorgde voor de eenheid in de nummers.

Han Bennink heeft zijn drumstel tot de minimale essentie teruggebracht: een picolo snaredrum, drumstokjes en brushes, en natuurlijk mond, voet en stoelpoot. Het is altijd weer een belevenis hem aan het werk te zien.

Ook Michael Moore was goed op dreef op altsax en klarinet, hij kreeg alle ruimte om zijn perfecte techniek te laten horen in schitterende solo's.

Eric Boeren speelt cornet zoals Han Bennink drumt, met handen en voeten zeg maar. Ook hij speelde gave solo's en maakte behoorlijk indruk. Kortom een prachtige avond met ouderwets goede bop en improvisatie.

LINKS:
Eric Boeren
Han Bennink
Arjen Gorter
Hot House

Geen opmerkingen: