zondag 10 oktober 2010

Tinus Koorn trio speelt mooi en intiem


Soms moet je keuzes maken en dat is niet altijd makkelijk. Vandaag waren er twee optredens in de Leidse binnenstad, nog geen honderd meter van elkaar en op hetzelfde tijdstip. Het POW-ensemble speelde in de tuinzaal van De Burcht en het Tinus Koorn trio in De Twee Spieghels.
Beiden kenden we niet dus de keuze werd gemaakt op niet muzikale gronden, Bij De Twee Spieghels is de toegang gratis (Burcht €15!) en de wijn is bij de Spieghels veel beter. En valt het in de Spieghels tegen dan kan je altijd nog even naar De Burcht gaan. Maar het Tinus Koorn trio bleek de juiste keus.

Zoals altijd bij de Spieghels was het een gelegenheidsformatie die alleen een keer eerder tijdens een jamsessie samenspeelden. Maar dat was niet echt te merken, Tinus Koorn (mondharmonica), Petra Eckhart (bas) en Bas Boon (keyboards, de piano heeft 3 oktober niet echt overleefd) speelden twee prachtige sets met veel plezier.
Het was een prachtig en intiem concert, vooral tijdens de eerste set was het cafe muisstil, en dit lijkt weer zo'n stel talenten dat we de komende jaren nog graag vaker gaan zien.

LINKS:
Tinus Koorn
Petra Eckhart
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: