donderdag 21 augustus 2014

De Parade

Zeker tien jaar niet meer naar De Parade geweest, maar het was toen wel erg leuk. Dus als er iemand voorstelt daar naar toe te gaan dan gaan we ook. Het is (inmiddels) veel groter dan we ons konden herinneren en heel erg gezellig. Eerste optreden is van de Deeldeliers met Deeldelirium, een programma met Jules Deelder, Bas van Lier, Erik Kooger en Boris van der Lek. Dat is dus jazz, poëzie en theater ineen, behoorlijk kort door de bocht, maar zeer onderhoudend en muzikaal helemaal top. Hoewel Jules Deelder niet zo'n goede zanger is als hij zelf doet geloven, maar hij heeft dan ook een grondige hekel aan gezongen jazz. Veertig minuten vol afwisseling.
John Buijsman imponeerde met zijn muziektheaterstukken over onder andere Cornelis Bastiaan Vaandrager, Charles Bukowski en Roland Kirk. Met Honger naar Jou lijkt hij een nieuwe weg in te slaan. Het is een soort live in het theater road-movie, maar ondanks het mooie gitaarspel van Dusty Ciggaar toch niet zo boeiend als zijn vorige programma's. Want waar gaat het nu eigenlijk over?
En dan is het opeens zó gezellig met praten, hapjes, drankjes, eten en zelfs een woeste zweefmolentocht dat verdere optredens erbij inschieten, mede ook omdat onze eerste voorkeur al is uitverkocht.
Het was de hele dag prettig weer, met af en toe zon, en dan begint het tegen elf uur opeens te regenen en dat betekent dus een volle bak binnen bij The Cosmic Carnival. Ruimte om een foto te maken is er nauwelijks, maar het klinkt wel erg goed, dat verwacht je ook bij een tienkoppige rock'n'roll sensatie. Al met al een zeer geslaagde Parade dus, volgend jaar weer!

LINKS:
Deeldeliers
John Buijsman
Cosmic Carnival
De Parade

Geen opmerkingen: