zaterdag 30 augustus 2014

Verrassend WinkelWeekend en (véél) meer

De zomervakantie is bijna voorbij, weer tijd voor het eerste Verrassend WinkelWeekend in de Leidse binnenstad. Met om te beginnen het singer-songwriter duo Swing Lo´ bij Francobolli. Vaker gezien, maar ze worden wel steeds beter!
Ook lokale straatmuzikanten fleuren de winkelstraten op, maar die staan weer niet op het handige blokkenschema. Geen idee dus wie het is.
Vanwege het mooie weer speelden meer muzikanten vóór in plaats van ín de winkels. Bijvoorbeeld zangeres Frederieke Kroone en gitarist Marc Jansen bij Miss Etam met een mooie serie pop covers.
Damiaan van Noort is een jonge singer-songwriter die op de stoep van Saton Optiek zijn eigen liedjes en een enkele cover laat horen. Binnenkort is hij één van de zes deelnemers aan de eerste Leidse editie van Jong Quite Quiet.
Terug bij Francobolli speelt singer-songwriter Diederik van den Brandt ook allemaal eigen nummers. En dat doet hij soms op heel aparte wijze. Ook Diederik doet vanaf 18 september mee aan Jong Quite Quiet.
Helaas hadden een aantal muzikanten op het laatst afgezegd vanwege ziekte of blessures en niet voor iedereen was zo snel een vervanger te vinden. Dus soms kwam publiek ergens voor niets langs, neemt niet weg dat het gezellig was met zeer goede optredens van deze veelal jonge muzikanten. Dan, via de kapper op weg naar De Twee Spieghels, zitten ook nog deze straatmuzikanten te spelen in de Burchtstraat.
In De Twee Spieghels speelt het nieuwe Mitchell Damens Trio met Marco Apicello (piano) en Tomek van Leeuwen (bas) een Oscar Peterson Tribute. Dan kun je kiezen uit een breed repertoire en krijgen we maar liefst vier sets te horen. Het is half acht voordat ze eindelijk stoppen, maar het was zeer de moeite waard! Zowel de band als het publiek krijgt er geen genoeg van.
En dan als een speer door naar de Nieuwplaatz waar de cd presentatie van de nieuwe plaat van The Stream, Art Nouveau, net begonnen is. Veel van de muziek al vaker live gehoort en afgelopen woensdag stond er nog een recensie van de cd op dit weblog. Live staan er vandaag elf muzikanten op het podium (hoewel niet allemaal aldoor) en spelen ze ruim een uur de nieuwe plaat plus nog een paar andere nummers. Met zo'n complete band klinkt het bijna nóg mooier dan op de plaat. Maar ja, dat heb je vaker met live muziek! Mooie afsluiting van een enerverende dag. Met een staartje, of juist zonder, wat zal ik zeggen.

LINKS:
Swing Lo'
Frederieke Kroone
Marc Jansen
Damiaan van Noort
Diederik van den Brandt
Verrassend WinkelWeekend
Mitchell Damen
Marco Apicello
Tomek van Leeuwen
De Twee Spieghels
The Stream

Geen opmerkingen: