woensdag 27 augustus 2014

cd-recensie: The Stream-Art Nouveau****


Veel hedendaagse muzikanten en bands putten uit het verleden en veel uit de jaren zestig en zeventig en met name de (psychedelische) bluesrock uit Engeland is populair. Ook The Stream laat horen de popmuziek uit die tijd te kennen, maar dan juist eerder de symfonische pop uit die tijd.
Het leuke van hun nieuwe cd Art Nouveau is dat iedereen er weer wat anders in hoort. Niet dat de cd al uit is, maar de laatste tijd was materiaal ervan al regelmatig live te horen en vergelijkingen werden al gemaakt met Procol Harum, Pink Floyd, Genesis, The Who. Zelf trekt Jan Stroomer, toetsenist, zanger en componist van The Stream, ook de vergelijking met Queen en Joe Jackson.
En van dat alles hoor je inderdaad wel iets terug te horen op deze cd, maar dankzij de hoofdrol van Jan's toetsenbord is het toch een heel eigen geluid geworden. Het heeft even geduurd voordat deze cd er was, maar er wordt dan ook flink uitgepakt met blazers, strijkers en flink wat achtergrond zang, naast de drums, bas en gitaar.
Het is een mooie, melodische popplaat geworden met een kop en een staart en een heel scala van sferen er tussenin. Live speelt Jan soms solo en soms in een kleine bezetting, maar wie deze cd op volle sterkte wil horen (en wie wil dat nou niet) moet aanstaande zaterdagavond om acht uur naar de cd release komen bij de Nieuwplaatz, Rijnsburgerweg 124 in Leiden. AANRADER!

LINK:
The Stream

Geen opmerkingen: