zondag 10 augustus 2014

Prachtige Picknick ondanks de regen

Twee weken geleden was het een zonnige dag en het Van der Werfpark zat vol met picknickers. Vandaag regent het af en toe (en soms best hard) bij de tweede editie van Cultuurfestival Picknick en zijn er op het druktste moment mischien 100 toeschouwers. Het Belgische trio Hermitage weet daar echter goed op in te spelen, balancerend tussen singer-songwriter en cabaret.
Tussendoor snel even naar Velvet voor een instore van Kensington ter promotie van hun nieuwe plaat Rivals. Semi-akoestische set van een half uur in de overvolle en oververhitte platenzaak.
In 2011 een paar keer gezien op onder andere Werfpop en Waterpop in voltallige bezetting, en een paar keer hier bij Velvet in kleine setting. Kan vandaag niet eens zien met hoeveel ze zijn, zo druk is het! Rij tot op de straat!
Terug naar het Cultuurfestival Picknick waar Floris Olivier zich, enigzins verkouden probeert staande te houden. Begint het opeens te hozen! De organisatie weet het podium onder de partytent echter droog te houden met een vuilniszak en later een paraplu.
De Picknickstage is gelukkig iets groter en meer solide en tijdens de tweede set van Hermitage nodigen ze het publiek op het podium en onder de tent plaats te nemen. Dat zorgt toch wel voor een heel bijzonder sfeertje en de nummers zijn ook nog eens meer dan de moeite waard. Het is nog even wachten, maar voor hun volledige show moet je op 7 maart 2015 naar Theater Ins Blau. Maar hier hebben ze in Leiden toch maar 'voor een volle tent gespeeld'.
Terug op de Sinaasappelstage aan de voet van Van der Werf voor singer-songwriter Olivier van Hoore die de regen eindelijk (maar tijdelijk) weg weet te spelen. Met een mix van covers en eigen nummers in het Engels, Spaans en Frans.
De eerste set van Poliana Vieira gemist vanwege de instore van Kensington, de tweede set wel getroffen met een mix van Braziliaanse jazz en vrolijke pop. Prima achtergrondmuziek bij een drukke picknick, maar voor een klein publiek weet het duo écht te overtuigen!
Het derde optreden op de Sinaasappelstage is van Suzanne Burdorf met onverwacht de Taiwanese violiste Kristel erbij. En dan volgt een plotseling heel heftig neerstortende regenbui, gelukkig is het windstil dus onder een plu blijft iedereen droog, en dus blijft iedereen ook gewoon staan luisteren. En nogmaals excuses voor het vorige verslagje, Man van de Zee is dus écht een eigen nummer van Suzanne! Heel goed.
Dan is het weer droog, maar toch wordt het laatste optreden op het Sinaasappelstage voor alle zekerheid verplaatst naar de Picknickstage en hier laat Thomas Russels van zich horen. Interresante singer-songwriter, mooi dat al dit jonge talent hier een kans krijgt.
En hoewel de Picknick inmiddels eigenlijk al afgelopen is, gooit Poliana Vieira er nog een laatste set tegen aan. Naast eigen nummers is er nu ook plaats voor wat covers en dat valt goed in de smaak. Het publiek vraagt om een toegift, krijgt er nog een, en gelijk begint de zon te schijnen, beter laat dan nooit. Misschien niet de ideale, maar wel een prachtige middag in het park, vergelijkbaar met het Imagine in the park jaren geleden in en het Haagse Westbroekpark (2009, 2010). Dat was een festival dat je niet snel vergeet, net zo als deze picknick! Over twee weken (24 augustus) volgt de derde editie hier in het Van der Werfpark in Leiden en weer of geen weer het blijkt altijd de moeite waard.

LINKS:
Hermitage
Kensington
Velvet
Floris Olivier
Olivier van Hoore
Poliana Vieira
Suzanne Burdorf
Cultuurfestival Picknick

Geen opmerkingen: