donderdag 31 oktober 2013

Popronde strijkt weer neer in Leiden

41 optredens op 21 lokaties is natuurlijk leuk, maar veel te veel. Er moet gekozen worden. De Leidse Popronde begint dus bij Velvet waar de Cheaters van zich laten horen. Prima synth-pop in de uitpuilende platenzaak.
In de Q-Bus is het minder druk bij Wolf in Loveland, maar ze zetten wel een prima set neer. Voltallige bezetting overtuigt meer dan de afgeslankte versie vorige week bij de cd release van Long Conversations in Scheltema.
In de Vrijplaats speelt Amber Arcades in een afgeslankte versie die juist wél overtuigt, prachtig klein met een geweldige zangeres. Geen idee hoe daar nog bas en drums bijpassen. Het is helemaal goed zo! Beetje een sfeer a la Nancy Brick of Sommerhus.
Terug in de Q-Bus voor Mark Lotterman met zijn band, laatste tijd al vaker solo gezien, maar met band is al weer een tijdje geleden. Mooi optreden.
Maar het meest overtuigend is hij toch solo, je kunt een speld horen vallen tijdens die nummers. Al met al is het een prima combinatie met veel uitstekende band en een beetje indringende solo!
In de Vrijplaats dan weer voor de Groningse Inge van Calkar die samen met een bassist een leuk indie folk setje neerzet. Vrolijke catchy pop en folk liedjes, jammer alleen dat het publiek het nodig vindt er constant doorheen te kletsen. Ze verdient beter.
Dat kletsen gebeurt ook bij Adam & the Relevants in Bad Habits, maar die spelen zo snoeihard dat je daar geen last van hebt. Geweldige neo-punk en het grotendeels jonge publiek weet nog steeds wat de pogo is. Toch wel de verrassing van deze mooie Popronde!

LINKS:
Cheaters
Velvet
Wolf in Loveland
Amber Arcades
Mark Lotterman
Inge van Calkar
Q-Bus
Vrijplaats
Adam & the Relevants
Bad Habits
Popronde

Geen opmerkingen: