zaterdag 12 oktober 2013

Wat een diversiteit weer in Leiden vandaag!

Het begint vandaag gelijk al goed bij de uitzending van Cultuur071 op Sleutelstad fm, waar Mark Lotterman drie liedjes speelt. Aanstaande woensdagavond om 20.30 uur is hij langer te zien in Scheltema bij Quite Quiet.
Eefje de Visser heeft een nieuwe plaat uit en dat is reden om een instore optreden bij Velvet te doen. Een half uur weet ze een uitpuilend Velvet ademloos te laten luisteren naar haar prachtige liedjes. Twee en een half jaar geleden stond ze hier ook al in een aanmerkelijk minder druk bezochte Velvet. Het zit wel snor met Eefje.
Iets heel anders speelt in De Twee Spieghels, hier gaat het er minder rustig aan toe bij Tico Pierhagen & Aguabajo. Interessante mix van fusion en Colombiaanse muziek met Tico op piano, Mark  de Jong op drums en Dave Breidenbach op bas. Daar kom je de rest van de middag prima mee door.
En als het avond wordt eindelijk weer eens naar het altijd gezellige Open Podium Leiden Noord in het buurthuis De Kooi. De jonge singer-songwriter Carlijn Joosten opent met een mix van eigen liedjes en covers en zingen dat ze kan!
Oude bekenden van het Open Podium is het Duo Flex, oftewel Adrie Richter en Geert Schoonderwoerd den Bezemer die mooi bluegrass en Amerikaanse folk mixen. Altijd weer leuk om te horen. Er komt nog meer, maar een volgend optreden elders lonkt.
Want het Jazz Harp Festival & Academy is voor drie dagen neergestreken in Leiden. Veel workshops, master classes, concerten en vanavond in De Branderij een heuse jazz-jamsessie. Met bas, drums, toetsen en soms een saxofoon en heel veel harpen, op een gegeven moment wel vijf tegelijk. En swingen dat die harpisten doen, niet normaal!
Na afloop nog snel even naar De Twee Spieghels voor een ingelast concert van bassist en technicus Robin Koerts, rapper en human beatboxer Andy Ninvalle en de Noorse singer-songwriter Merethe Soltvedt. Een gelegenheidsformatie dat zonder afspraken vooraf indrukwekkend improviseert.
Lekker veel muziekaanbod weer in Leiden vandaag en wat een diversiteit ook. Er is hier altijd wat te doen!

LINKS:
Mark Lotterman
Eefje de Visser
Velvet
Tico Pierhagen
De Twee Spieghels
Andy Ninvalle
Merethe Soltvedt

Geen opmerkingen: