woensdag 2 oktober 2013

Leidens Ontzet goed van start

Het is geen zwoele zomeravond, maar met een dikke trui aan is het goed uit te houden vandaag bij het Leidens Ontzet. Er zijn zo'n 40 optredens vanavond, overal in de stad, en er is een taptoe, kermis, markt en het is vooral lekker druk. Goede en slechte coverbands vormen de muzikale hoofdmoot, gelukkig zijn er ook nog wat bands met eigen werk. Zoals Sugar Boy & The Sinners op het podium bij Lemmy's. Altijd goed om ze weer eens te zien, want hun enthousiasme en speelplezier zorgen voor twee uur geweldige blues.
Na de taptoe speelt All Comes Down in Dranklokaal De WW. Interessant, want hier hebben ze statiegeld glazen terwijl dat niet verplicht is, mooi stukje maatschappelijke verantwoordelijkheid! Verder breek je zowat je nek over alle lege glazen, bekers, blikjes en flessen in Leiden.
Afgelopen zondag stond All Comes Down nog als duo in Velvet, nu op volle sterkte hier. En dat is weer prima in orde. Geweldige band met een uitstekende zangeres.
Op het Gerecht heeft Estaminet Schommelen weer een podium staan met diverse optredens, met als hoogtepunt Fat Angel. Feest met deze Balkan-fun-punk band in een mooie uithoek van de stad.
Leuk overigens om ook allerlei mensen tegen te komen met het geprinte MuziekGezien 2&3 October programma én veel bekenden die door de AANRADER!s opeens bij Sugar Boy & The Sinners of Fat Angel uitkwamen. Doe je het toch niet voor niets.
Het gaat nog wel even door hier in Leiden, maar het is muzikaal niet meer echt interressant. Morgen verder bij De WW, Voor af en Toe, Schommelen en Lemy's.

LINKS:
SugarBoy and the Sinners
Lemmy's
All Comes Down
De WW
Fat Angel
3 October Vereeniging

1 opmerking:

Paul Baars zei

Leidens ontzet is altijd weer een feest. Leuke bands en goede sfeer!