zondag 20 oktober 2013

Leiden bruist weer vandaag

Er is weer heel veel muziek vanmiddag in Leiden en dat houdt in dat er gekozen moet worden, en dat is enerzijds best wel prettig, maar anderzijds mis je natuurlijk ook wel wat. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: Leiden bruist!
Sinds kort is De Volharding aan de Haven in Leiden een club/restaurant geworden en vandaag presenteren ze zich ook voor het eerst als muziekpodium met Jazz in de Haven. Hapje, drankje en Braziliaanse klanken, het is allemaal misschien nog even wennen, maar de potentie is er. Farofa is lekker bezig.
Bij het theatercafé in Scheltema, iedere derde zondag van de maand, valt er weinig meer te wennen, iedere editie trekt minstens 100 bezoekers. En terecht, want Sophia Maria Kleinsma, danseres, performer en zangeres, zet de zaal op zijn kop. Eerder dit jaar nog gezien op de Leidse Uitmarkt, maar het blijft boeien!
Helemaal nieuw hier is cabaretiere Janneke Jager, die een mooie mix van droge humor en heel persoonlijke ervaringen mixt. En ze zingt ook nog, met een ukelele. Leuk en verrassend cabaret over de dromen van een meisje van 16. Een verslag van de hele middag in Scheltema vindt je hier.
Tot slot nog een prachtig concert van Karel Boehlee en Simone Pormes in De Twee Spieghels. Doen ze een paar keer per jaar hier en altijd zijn het prachtige en ingetogen luisterconcerten, het café lijkt wel een concertzaal, zo stil is het publiek! En als Lo van Gorp dan nog even langs komt is het helemaal feest. En zo is de cirkel mooi rond vandaag, begonnen en geëindigd in Brazilie.

LINKS:
Farofa
De Volharding
Sophia Maria Kienhuis
Janneke Jager
Theatercafe
Scheltema
Karel Boehlee
Simone Pormes
Lo van Gorp
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: