donderdag 3 oktober 2013

3 October!

De optocht is toch best wel één van de saaiste hoogtepunten van het 3 Octoberfeest. Het lijkt eindeloos te duren, gaten vallen er volop, maar Gideon Roggeveen op zijn bakfiets maken dan toch weer veel goed. Maar in het zonnetje op de Breestraat valt alles mee en eigenlijk is het allemaal best grappig.
Na de optocht gelijk door naar de Nieuwe Rijn, want daar speelt S!ze Matters bij Vooraf en Toe. Het swingt als een tierelier, maar er waait een behoorlijk koude wind over de Nieuwe Rijn, tijd voor wat zijstraten.
De Wolsteeg bijvoorbeeld waar The Timers bij Dranklokaal De WW een prima set sixties psychedelische rock neerzetten. Met uitstapjes naar wat grunge wordt het een boeiend optreden.
Op het Gerecht is Willem Bodhi begonen aan een uitgebreide drie uur durend optreden met heel veel muzikanten. Een soort jamsessie met in het begin nog veel akoustische Americana.
Bij Red Cherry in De WW klinkt het allemaal weer veel harder, maar zeker niet minder goed. Prima stelletje indie retro rockers. Dan is het even pauze en omdat het 3 oktober is, tijd voor de jaarlijkse hutspotmaaltijd.
Daarna is op het Gerecht de jamsessie nog steeds aan de gang en heeft het een meer elektronisch gehalte gekregen. Gewoon lekker rocken met nummers als The Breeze, On The Road Again (Willie Nelson) en knallende afsluiter Sweet Home Alabama.
Even een rondje door de stad gemaakt, voor zover dat lukt in de drukte, maar behalve Bas Paardekooper en zijn Blew Crue is er weinig origineels te beleven. Wat is er nou zo leuk aan al die coverbandjes? Want daar struikel je zowat over.
Dus weer terug naar De WW voor Hengst! Stevige pop-rock formatie die het hier goed doet. In juni hier ook al kort gezien, maar dit optreden bevestigt hun kwaliteit. Hierna komt nog een optreden van Fat Angel, maar die speelden gisteren al op het Gerecht, tijd om deze 3 October af te ronden.
En die afronding bestaat traditie getrouw uit het vuurwerk, dat gewoon vanuit de achtertuin valt te zien. Het was weer een fijne 3 Oktober, prima weer en als je even zocht ook prima muziek!

LINKS:
S!ze Matters
Vooraf en Toe
The Timers
Willem Bodhi
Red Cherry
Bas Paardekooper
Hengst!
De WW
3 October Vereeniging

Geen opmerkingen: