zaterdag 19 oktober 2013

Hoogstandje weer bij Hot House met Ad Colen Quartet

Vanochtend weer het programma Cultuur071 op Sleutelstad met onder andere live muziek van de uit Irak afkomstige Sattar Al-Saadi die twee nummers speelt op de nay. Dat is een traditionele Arabische fluit gemaakt van Irakees moerasriet, maar hier in Nederland heeft hij een versie van pvc. Op beide speelt hij een nummer en verteld hij er wat over. Terug te luisteren op Soundcloud.
Dan door naar De Twee Spieghels voor een fijne croon-sessie door zanger Eric van der Reijden, met Rob Roodenburg op drums, Peter Krijnen op Fender Rhodes, Willem van Wijngaarden op bas en Enno Spaanderman op tenorsax. Leuke gelegenheidsformatie.
Maar voor het echte werk vanavond toch weer eens naar De Burcht waar Hot House het Ad Colen Quartet heeft geprogrammeerd. Met Gé Bijvoet op de vleugel, de invallende Paul Berner op bas en Yonga Sun op drums. Het is een avontuurlijk, experimenteel, vindingrijk en sprankelend optreden met veel variatie. Spelen vooral eigen nummers, maar na de pauze ook gewoon een Frans chanson van Leo Ferré. Maar zonder zang dus.
Heerlijk om te zien hoe de vier elkaar uitdagen en opzwepen, en bovenal het enorme spelplezier! De tweede set eindigt met een soort mars en het titelnummer van het album Sparks, een ode aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. En dan krijgen we ook nog een toegift, prima avond!
Hierdoor helaas wel het optreden van Mäshräp & Trio Kamara door De X in de Q-Bus gemist, zal ook mooi geweest zijn, maar ja, coördineer dat dan ook wat beter. Kan iemand de stichting Jazzstad Leiden weer nieuw leven inblazen?

LINKS:
Sattar Al-Saadi
Sleutelstad
Eric van der Reijden
De Twee Spieghels
Ad Colen
Gé Bijvoet
Paul Berner
Yonga Sun
Hot House

Geen opmerkingen: