dinsdag 5 november 2013

Dash! in Space takes off bij Splendor Amsterdam

Vorig jaar was Dash! nog te gast in De Twee Spieghels in Leiden voor een mooie try-out, vanavond spelen ze bij het prachtige nieuwe muziekpodium Splendor in Amsterdam. Dezelfde muzikanten, maar een compleet anders optreden.
Maarten Ornstein (basclarinet, sopraansax, elektronica), Eric Hoeke (drums) en Alex Oele (bas) improviseren er naar hartelust op los bij beelden van de eerste ruimtereis van Yuri Gagarin in 1961. De film is een soort reconstructie van die allereerste bemande ruimtevlucht in anderhalf uur, bijna evenlang als die vlucht zelf. Gewoon één rondje om de aarde.
De beelden beginnen spectaculair met de lancering van de Vostok-1, er gebeurt van alles op het scherm en de band houdt zich dan eigenlijk nog heel rustig. Eenmaal in een baan om de aarde zijn er afwissellende opnames te zien vanuit de capsule van de aarde, zon, maan, sterren, maar eigenlijk gebeurt hier niet zoveel. Maar visueel heel intrigerend en dus barst hier de improvisatie echt los. En toch is er ook hier soms ruimte voor stiltes en dat maakt deze avond zo bijzonder, niet elke seconde hoeft met noten gevuld te zijn. Als dit een voorbode is van wat hier verder gaat gebeuren, is dit een podium om in de gaten te houden!
Terug op aarde en terug in Leiden nog even langs bij Studio de Veste waar de Blues-Tuesday bezig is. Mr. Boogie Woogie zit in Amerika, dus vanavond met Arthur Ebeling (gitaar, zang, percussie) en Ronald de Jong (bas, zang). Heerlijke blues, rock en jazz waardoor je afloop weer met beide benen op de grond staat.

LINKS:
DASH!
Maarten Ornstein
Eric Hoeke
Alex Oele
Splendor
Arthur Ebeling
Ronald de Jong
Studio De Veste

Geen opmerkingen: