zaterdag 16 november 2013

Glossy Jesus weer helemaal terug

Na de onverhoopte en flinke afwezigheid de afgelopen maanden is Glossy Jesus weer helemaal op de terugweg. Optredens in onder andere de Q-Bus in september, verrassingsoptredens in Groningen en New York, en nu spelen ze vanmiddag een instore bij Velvet. Tijdens Record Store Day in 2010 (eerste kennismaking) speelden ze hier nog als duo, nu als complete band. Inmiddels vele malen gezien.
Ze spelen vijf (lange) nummers van hun komende cd The Hunt, waaronder Cider for Breakfast (waar is die videoclip eigenlijk nog te vinden?) en hun nieuwste single The Heat and the Cold War. En dit alles dus in aanloop naar de singlepresentatie in Scheltema op 29 november. Prima indie live band, die zonder meer hun klassiekers kennen.
Daarna heeft gitarist Roger Schneeman weer vrij spel in De Twee Spieghels. Met drummer David Barker (waarmee hij samen in Azure speelt), pianist Robert Rook en bassist Mattheus Nikolajevski speelden hij hier een jaar geleden ook al.
Geen middagje brave standards, maar hier wordt het experiment aangegaan met veel improvisaties. Ze houden het publiek in hun greep met muziek die de grenzen van de jazz opzoekt. En het spelplezier spat er vanaf! Genieten dus.

LINKS:
Glossy Jesus
Velvet
Rogier Schneeman
Robert Rook
David Barker
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: