zaterdag 9 november 2013

Staande ovatie voor Moddi

Het is een volle zaterdag vandaag en er moeten keuzes gemaakt worden, maar de eerste is makkelijk, dat wordt het Leonie Freudenberger Quartet in De Twee Spieghels. Net als de vorige keer heeft ze Jimmy Hueting op drums meegenomen, maar vandaag speelt Giovanni Bermudez de bas en Jacopo Mezzanotti gitaar. Lekkere minder bekende jazz-standards en uitstekend gespeeld. Mooie opwarmer voor de avond.
Vanavond is er keus uit maar liefst vijftien concerten in Leiden, waarvan er na een eerste schifting nog drie overblijven: Orgelvreten, T.H.E.O. en Moddi. Uiteindelijk voor de laatste gekozen en dat blijkt een goede keuze. Maar dat had voor de andere twee waarschijnlijk ook gegolden.
Moddi is een Noorse singer-songwriter die prachtige indie-folk met een punk-attitude speelt. Hij begeleidt zichzelf daarbij op accordeon en gitaar en wordt ondersteund door zijn 'persoonlijke orkest' Katrine op cello en zang.
De Meet&Greet is afgeladen vol, het concert was vorige week binnen een half uur uitverkocht, maar het publiek krijgt dan ook waar voor hun geld. De sfeer is heel ontspannen, de muziek heel intens. En Moddi wordt steeds vrolijker van deze intieme huiskamersetting en het zéér geconcentreerd luisterend publiek.
Hij vraagt een paar keer of er ook verzoekjes zijn, en die zijn er, hij probeert wat nieuws uit en kletst tussen de nummers door vrolijk met het publiek. Heel bijzondere sfeer en dan is de muziek ook nog eens zeer de moeite waard. Het optreden duurt (zeer) ruim 90 minuten en als zijn vinger niet was gaan bloeden van het gitaarspelen was het misschien nog wel langer doorgegaan. Een memorabel optreden, en hij krijgt dan ook een staande ovatie!
Voor dit optreden zijn Quite Quiet en WotNxt een samenwerking aangegaan en als dit het resultaat is hoop je op een vervolg.

LINKS:
Leonie Freudenberger
Jimmi Hueting
De Twee Spieghels
Moddi
Quite Quiet

Geen opmerkingen: