vrijdag 29 november 2013

Luister eens naar al dat moois mensen!

Spelen op recepties is voor muzikanten niet altijd een pretje, zeker niet als het de opening van een nieuwe winkel van By the Grape in Amsterdam is. Het korte optreden van Yori Swart, Celine Cairo en Cato van My Baby, soort mini Ladies of the Lowlands, is dan ook nauwelijks te volgen. En dat is jammer want ze zingen alledrie een mooi eigen nummer, vocaal ondersteund door andere twee. Daar zou je toch even stil van worden?
In Scheltema in Leiden is het niet veel beter waar een onversterkt klassiek strijkkwartet het publiek verwelkomt bij de single release party van Glossy Jesus. En naarmate het drukker wordt hebben de musici er steeds meer last van, ze kunnen elkaar bijna niet horen en dat is toch een vereiste voor mooi samenspel. Daar praat je dan toch niet doorheen?
Dan naar de single presentatie zelf, met een ijzersterk optreden van Glossy Jesus en de vertoning van de videoclip van The Heat & The Cold War die tijdens het LIFF al in premiere ging. Het is volle bak in Scheltema, maar blijkbaar is toch niet iedereen voor de muziek gekomen, want er wordt vrij massaal doorheen gepraat. Dan ga je toch naar de kroeg?
Dus op naar Den Haag voor het wekelijkse vrijdagavond jazzconcert in Studio 3 van het Lucent Danstheater/Anton Philipszaal, georganiseerd dooe Equinox Jazz Promotions. Met deze keer Identikit, de nieuwe groep van gitarist Marzio Scholten. De publieke opkomst is in eerste instantie matig, maar hier wordt eindelijk wél geluisterd naar de prachtige nummers van de cd Garage Moi. Met Lars Dietrich op altsax, Kristijan Krajncan op drums, Jasper Blom op tenorsax en Sean Fasciani op bas is Marzio een nieuwe weg ingeslagen, met mooie interacties tussen gitaar en saxen. En wat is er mooier dan samen met andere muziekliefhebbers luisteren naar muziek?

LINKS:
Celine Cairo
Yori Swart
Cato van Dijck
By the Grape
Glossy Jesus
Scheltema
Marzio Scholten's Identikit
EJP@Studio3

Geen opmerkingen: