zaterdag 23 november 2013

Drie instores op één dag in Leiden

Er zijn regelmatig instore optredens in Leiden, meestal bij Velvet, soms bij Plato en tijdens de Verrassende Winkel Weekeinden op nog veel meer plaatsen. Maar vandaag staan er zomaar drie instores gepland, te beginnen met J.P. den Tex in boekhandel Van Stockum. Hij heeft een boek geschreven (Morgen wordt het beter) met bijpassende cd en hij vertelt daaruit en zingt een aantal van die nummers. Mooie huiskamerconcertsfeer met persoonlijke verhalen.
Na afloop gelijk door naar Plato waar The Cool Quest een funky hiphop optreden geeft. Eerder dit ook al gezien bij Funked Up in Scheltema en vanavond zijn ze daar weer te vinden. Dit is slechts een opwarmertje, niet verkeerd!
Dan even een tussendoortje in De Twee Spieghels bij het Bart-Jan Hogenhuis trio met Boris Oostendorp op bas en Jasper van Damme op sax. Spelen een prima set jazz klassiekers met veel improvisatie. Maar het derde instore optreden is aanstaande, dus verder weer.
Want in de Velvet staat de Utrechtse groep Bodypolitics al weer klaar met een veertig minuten optreden met veel nummers van hun recent verschenen tweede cd. Doet een beetje denken aan de new wave rock uit de jaren tachtig en daar is helemaal niets mis mee.
Na afloop toch nog even terug naar De Twee Spieghels voor de laatste set van het Bart-Jan Hogenhuis trio en een goed glas wijn.


LINKS:
J.P. den Tex
Cool Quest
Plato
Bart-Jan Hoogenhuis trio
De Twee Spieghels
BodyPolitics
Velvet

Geen opmerkingen: