vrijdag 15 november 2013

Een nieuwe, een klein en een open podium

En ja hoor, Leiden is weer een nieuw (muziek)podium rijker: Nieuwplaatz aan de Rijnsburgerweg. Zo nieuw dat er nog niet eens een website is. Bij de opening is er kunst te zien en muziek te horen, zoals hier van The Stream. En het is er gezellig druk, de social media hebben hun werk gedaan.
Op weg naar het volgende concert klinkt er vrolijke surf-punk bij roackcafé Lazaru's. Dus even binnen kijken in het piepkleine cafe waar The Flying Tigers lekker aan het knallen zijn.
En dan door naar het Leidse Volkshuis voor het Open Podium van het Centrum voor Amateurkunst Leiden. Grootste deel van het programma is inmiddels voorbij, maar op tijd voor het optreden van het zigeunerorkest Csárdás. Bestaat al ruim 40 jaar en dat is te horen ook! Zijn dit nog wel amateurs, zo goed zijn ze.
En datzelfde kun je je natuurlijk afvragen bij de slot band, The Cannonball Johnsons, ook altijd vreselijk goed. Maar ze leven niet van de muziek en dus zijn het amateurs. Blijft altijd genieten met die vrolijke bluegrass. Zo te horen is het een geslaagde avond geweest en volgend jaar mei is er weer een Open Podium.

LINKS:
The Stream
Lazarus
Csárdás
Cannonball Johnsons
Centrum voor Amateurkunst Leiden
BplusC

Geen opmerkingen: