vrijdag 22 november 2013

De herfst is nu écht begonnen

Kern Koppen heeft zichzelf een doel gesteld, voor ieder jaargetijde een 12 inch EP. Lente en voorjaar zijn inmiddels verschenen met de inmiddels al klassiekers Ruimte Weer (lente), Vliegen Zonder Vleugels (zomer) en vanavond is de presentatie van de herfst EP in het Paard van Troje in Den Haag.
Het publiek wordt ontvangen in de foyer door de muziek van DJ Jasper en als iedereen er is neemt Guus van der Steen het woord, heet iedereen welkom en trakteert op een magistraal stuk spoken word over een ex-vriendin, een lang verhaal met meesterlijke vondsten en wendingen. En dan 'volg mij' en het hele gezelschap gaat de trap op naar boven.
En daar staat Kern Koppen al te spelen en zodra Guus erbij is gaat het helemaal los. Met zijn broer Frank dus en Tom Giles op toetsen en zang de harde kern van de band, maar verrassend genoeg is de rest bijna compleet vernieuwd. Alleen Tijmen van Wijngaarden is nog aanwezig van de oude band op (bas)gitaar, nieuwkomers zijn Satindra Kalpoe op drums (al vaker gezien in Leiden met Arthur Flink/Robin Koerts/Jetset) en Sergio Escoda op toetsen en bas (tot zeer voorkort nog bij Long Conversations).
Het begint met nummers van Lente Koorts en Zomer Fruit en dan komt het Herfst Blad aan de beurt. Voor Craquelé is ook Typhoon nog even langsgekomen. Geweldige vibe weer zoals al jaren bij Kern Koppen, maar dit is toch wel heel bijzonder. Zonder een toegift komen ze dan ook niet weg en dat wordt hun cover van Shotgun van Yellow Claw die ze onlangs bij Giel speelden. Onvergetelijke avond weer en kan dus bijna niet op de winter EP wachten!

LINKS:
Kern Koppen
Paard

Geen opmerkingen: