zondag 24 maart 2013

Quite Quiet doet naam eer aan

Vanaf vandaag is er iedere vierde zondag van de maand een singer-songwriter middag in Scheltema: Quite Quiet. Twee artiesten maken er hun opwachting en voor deze eerste editie zijn dat Linda Kreuzen en Richard Beukelaar. Eerst spelen ze allebei een set solo, de presentator stelt nog wat vragen en dan is er een slot optreden van beiden samen met onbekende nummers van bekende bands en ook wat eigen werk. Het mooie van deze setting is dat het publiek muisstil is en de muzikanten helemaal tot hun recht komen. Mooi initiatief en mooie muziek deze middag!
In De Twee Spieghels is het altijd wat rumoeriger, maar dat is dan ook een café. Zanger Joep van Weert speelt hier met zijn band. In januari tijdens de Leidse Jazzweek nog winnaar van de publieksprijs bij de Leiden Jazz Award en hij krijgt hier de kans om veel meer te laten horen van zijn repertoire. Leuk en lekker lang optreden van dit in vocalese gespecialiseerde jonge talent.
Het is zó gezellig in De Twee Spieghels dat we er nog een flinke tijd blijven hangen en de Men in Blues zijn dan ook al begonnen in 't Praethuys. Vandaag zijn dat Chris Koenen, Frans Heemskerk, Robbie Carree en Cedric Glans, maar omdat Tim Eijmaal jarig is speelt hij ook nog twee nummers mee, Restless en City Girls.
Dat maakt een bezoek aan een optreden van Men in Blues hier altijd weer interessant, bijna wekelijks zijn verrassende gasten, want ook Lo van Gorp is aanwezig en zingt een prachtige versie van A Whiter Shade of Pale!

LINKS:
Linda Kreuzen
Richard Beukelaar
Scheltema
Joep van Weert
De Twee Spieghels
Men in Blues

Geen opmerkingen: