zaterdag 9 maart 2013

Van de regen in het café

Er is weer veel live muziek overal in Leiden, maar er is ook heel veel regen. Dus uiteindelijk blijft het bij twee optredens en veel gezelligheid. Om te beginnen in De Twee Spieghels waar vanmiddag het Filippo Bianchini trio speelt. Beetje traditionele be-bop, mooi gespeeld en met veel improvisatie maar niet echt verrassend.
Dan maar eens naar de Re-Spons want daar is sinds kort om de twee weken op zaterdagmiddag vanaf vijf uur ook live muziek te zijn en vandaag zijn dat de Cannonball Johnsons. Gisteren nog gezien in het LVC waar ze een half uur speelden, nu hebben ze alle tijd en ruimte om hun hele repertoire door te spitten. En hoewel al vaker gezien toch weer verrassende nieuwe nummers, zoals een hele mooie versie van Helpless van Neil Young.
Ondertussen regent het nog steeds en is er ook tijd om de stand van Leiden door te nemen met Leidse Glibber. Het was trouwens bijna twee jaar geleden dat wij elkaar voor het eerst spraken, óók hier in de Re-Spons. En tja, als wij het voor het hier voor het zeggen zouden hebben....

LINKS:
Filippo Bianchini
De Twee Spieghels
Cannonball Johnsons
Re-Spons

Geen opmerkingen: