vrijdag 22 maart 2013

Avond vol funk in Scheltema

Funked Up organiseert zo af en toe interessante avonden in Scheltema, tijdens de Leidse Jazzweek in januari nog en vanavond met twee topbands. Allereerst is er het Frans Heemskerk Trio met Jeroen Zange op drums en Jeroen Vierdag op bas die er weer geweldig tegenaan gaan. Natuurlijk al vaker gezien in De Twee Spieghels, maar hier komen ze helemaal tot hun recht. Het is genieten van de funky jazz die de heren laten horen. En ja, het spelplezier spat er weer vanaf en dat resulteert terecht in een toegift!
Hoofdact is de Poogie Bell Band rond deze Amerikaanse drummer. Zijn vorige optreden hier was een sensatie, dus nu toch maar gekozen voor dit optreden vanavond. Vier uitstekende muzikanten (Bobby Sparks op toetsen, Michael 'Patches' Stewart op trompet en Juraj Griglák op bas), die met alle groten der aarde op funk- en jazzgebied hebben gespeeld en vandaag voor een eenmalig Nederlands concert in Leiden zijn neergestreken.
En het is inderdaad een geweldige band die ruim 90 minuten lang Scheltema op zijn grondvesten doet schudden.  Met toegift uiteraard en een dampende, dansende zaal. Helemaal Funked Up!

LINKS:
Frans Heemskerk
Jeroen Vierdag
Jeroen Zange
Poogie Bell Band
Funked Up
Scheltema

Geen opmerkingen: