zaterdag 9 maart 2013

Pop071 van alle markten thuis

Vanavond is het Pop071 in het LVC en dat betekent dat er tien bands uit Leiden of in elk gaval met Leidse roots optreden. In de grote zaal wordt de spits afgebeten door de Cannonball Johnsons, de aanstormende bluegrass sensatie. Strakke set van een half uur met bijna geen instrument wisselingen.
Vervolgens staan op de zolder The Avonden te spelen, een soort side-project van een aantal leden van Spilt Milk dat werk van Gerard Reve op muziek heeft gezet. Apart.
Long Conversations zijn inmiddels oude bekenden en hier spelen ze naast oudere nummers ook werk van hun nieuwe, nog op te nemen, cd. IJzersterk weer.
Tussen de bar en het grote podium speelt vervolgens de hip-hop formatie met een positieve vibe, Soulskool. En met een echte band, geen bandje, dat wordt gewaardeerd!
Sarah-Laure heeft inmiddels een band om zich heen verzameld en met haar mooie donkere stem brengt deze singer-songwriter haar liedjes ten gehore.
Ondertussen speelt Fl!nk weer eens in De Twee Spieghels met trompettist Arthur Flink, Rafael Morales Aguin op bas en Satindra Kalpoe op (elektronische) drums. Toch even een setje meegenomen.
En dan weer snel naar het LVC voor het feestje van Klavan Gadjé. Dat kan niet misgaan en ook nu zorgen ze voor een dansende menigte in de inmiddels goedgevulde grote zaal.
En dan wordt het tijd voor het zwaardere werk, allereerst de ouderwets goede punk van de Crustenunie, met een ontembare zanger voor wie het podium te klein is.
Een onverwachte verrassing is de speedpunk van het trio Rene SG, alles kort en krachtig, voer voor headbangers.
Dan lijken The Rudolfs een braaf bandje, maar het is gewoon een prima rockband, alleen niet zo verrassend als Rene SG. En ook niet zo snel.
Voor de echte festivaltijgers is er tenslotte nog een optreden van de Mollesters, één van de eerste punkbands van Nederland. Stevige afsluiter van een afwisselende en boeiende avond in het LVC.

LINKS:
Cannonball Johnsons
The Avonden
Long Conversations
Soulskool
Arthur Flink
De Twee Spieghels
Klavan Gadje
Crustenunie
Rene SG
The Rudolfs
Mollesters
LVC

Geen opmerkingen: