zondag 17 maart 2013

Theatercafé bij Scheltema groeit bijna uit z'n jas

In korte tijd is het maandelijkse Theatercafé in Scheltema uitgegroeid tot een succesvol evenement. Ook vandaag is het weer volle bak met een publiek van 120, jong en oud. Voor stand-up comedian Rajko Disseldorp uit Zoetermeer is dat even slikken, hij is een kleiner publiek gewend en zijn optreden komt dan ook niet helemaal uit de verf.
Als tweede speelt singer-songwriter Rémon Beeftink een setje als invaller, want de geplande act is nog niet gearriveerd en hij is toevallig toch aanwezig. Alleen snel even thuis z'n gitaar ophalen. De voormalige zanger van Karma's Kitchen laat een mooi scala van breekbare liedjes horen, nu solo, maar binnenkort ook met band.
Ivo Bernard uit Haarlem die als tweede gepland stond is inmiddels toch gearriveerd, heeft net twee weken zijn rijbewijs en dan zie je dus héél véél van Leiden, maar kom je wel te laat aan in Scheltema.
Het is een mooi soloproject van Ivo Dinkelaar die tot voor kort speelde bij de Dutch Eagles en ja, dan kan je wel zingen en gitaarspelen! Gisteren nog Dutch Eagle Arto in De Twee Spieghels, nu weer dit. Toeval?
Dat er nog ruimte was voor Ivo kwam vooral omdat Mama's aan de Poort hun iPod waren vergeten en die nog snel even moesten ophalen. Er volgt een hilarisch optreden, kleinkunst in optima forma. De term 'zuchtmeisjes' vatten ze wel erg letterlijk op en ze zingen, acteren en improviseren dat het een lust heeft. Grandioos!
De middag wordt afgesloten door Huub Walter & The Soul Sisters met een knallende set vol nummers van de Pointer Sisters, niet alleen maar de grootste hits (hoewel Fire niet ontbreekt, maar dat is dus eigenlijk een nummer van Bruce Springsteen) en leuk, die Soul Sisters zijn dan weer de zussen Ber en Til van Haaster, de laatste nam vorig jaar nog deel aan de Geluksroute in Leiden, maar ook weleens gezien bij Studio de Veste en The Duke.
De eerste kennismaking met het Theatercafé is uitstekend bevallen, 21 april is het volgende.
Dan snel nog naar De Twee Spieghels voor de rest van het optreden van JetSet. Tijdens de Leidse Jazzweek stonden ze nog in Scheltema als voorprogramma van Jan van Duikeren's Fingerprint, daar kwamen ze toen niet helemaal tot hun recht, hier juist wel!
Moeten het echt hebben van die informele sfeer waarbij luisterend publiek en praters aan de bar elkaar in evenwicht houden. Met Peter Gheysen (bas), Jorn Dal (toetsen), Robert Bogaart (trompet en flugel), Satindra Kalpoe (drums) en Marc Bouter (sax) is het weer een mooi weekend geweest.

LINKS:
Rajko Disseldorp
Rémon Beeftink
Ivo Bernard
Scheltema
Theatercafé
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: