donderdag 7 maart 2013

Orlando viert feest in Paradiso

Vanavond heeft Orlando iets te vieren, hun eerste cd The Early Warning Company is een feit. Het feest is in de uitverkochte bovenzaal van Paradiso en ze spelen de hele cd plus nog wat nieuwe nummers. In januari in kleine bezetting in Leiden gezien, nu op volle sterkte met Bernadette Evers op trombone (en xylofoon), Morris Kliphuis op hoorn, Coos Zwagerman op trompet, Ralf Pouw op bas, Frank van Kasteren op gitaar en Viktor van Woudenberg op drums.
Maar het draait natuurlijk allemaal om Tessa Douwstra, de spil van de band. Zij schrijft bijna al het materiaal en alle zeven muzikanten geven daar dan kleur aan. Het is een prachtig optreden, nog flamboyanter dan de cd. En natuurlijk spelen ze ook Show Me Where The Bullets Go, de schitterende nieuwe single.
Indrukwekkend is het laatste nummer Leave A Key, waarbij de hele zaal meezingt. Daarna wordt de 'eerste' cd overhandigd door Eric Corton en dan volgt er nog een toegift, waaronder een cover van een nummer van The National. Het is een gedenkwaardige avond en ga ze de komende tijd zien, het is meer dan de moeite waard!
Het hele optreden van Orlando duurt iets meer dan een uur, dus snel terug naar Leiden waar vanavond Licks & Brains speelt, voor het laatst in Scheltema. En zoals altijd hebben ze een gast meegenomen en dit keer is dat Thijs van Leer die speelt op Hammond en dwarsfluit en daarbij scat en jodelt. Grootste deel van de eerste set gemist, maar de tweede opent met een indrukwekkende versie van Camels van Bart Wirtz. Het loopt al snel uit op één grote improvisatie, waarbij Thijs wat Focus-elementen inbrengt en bandleider Rolf Delfos een schitterende saxsolo laat horen. Benieuwd waar hun volgende optreden in Leiden zal zijn, hoorde ik daar nu SummerJazz? Dat zou leuk zijn!

LINKS:
Orlando
Paradiso
Licks & Brains
Thijs van Leer
Scheltema

Geen opmerkingen: