zondag 10 maart 2013

In kroegen en kelder

Het is zondag en dus is er overal muziek in Leiden hoorde gisteren van Leidse Glibber dat hij vanmiddag naar Jazz on Sunday met Pepping Express zou gaan, dus reden voor MuziekGezien om naar De Burcht te gaan voor het optreden van de Restless Riders. Vorige maand nog gezien bij Lemmy's, maar het blijft een lekker potje Americana.
Ook in De Twee Spieghels is er natuurlijk live muziek en wel van het All That Jazz & Soul Quartet, nog niet eerder gezien, maar hammondspeler Elvis Sergo wel. Bij Matthew in Boston, Three Elements en bij een sax battle in De Uyl van Hoogland en dat beviel goed. En ook hier is hij weer lekker op dreef met veel standards, gedeeltelijk met zang van Yvonne Mandigers en deels instrumentaal. Bij de instrumentale nummers zijn ze dan eigenlijk het Suring Trio met Jurriaan Suring op gitaar en Dirk-Jan de Koning op drums.
Intussen zijn James & Black en Martin ook langsgekomen en dat betekend veel bijkletsen (over muziek, lang haar en Austin, Texas de thuisbasis van James & Black) en een bezoekje aan de 'nieuwe' wijnkelder van De Twee Spieghels uit de 15e en 17e eeuw, zo iets ouds vinden Amerikanen altijd geweldig. Na afloop nog kort terug naar De Twee Spieghels waar Bruce James het toch niet kan nalaten even wat achter de piano uit te proberen.
Ondertussen is het alweer avond geworden, dus tijd voor 't Praethuys met het wekelijkse optreden van Men in Blues. Met vanavond Wouter Kiers in plaats van Frans Heemskerk en verder Chris Koenen, Robbie Carree en Cedric Glans. James & Black komen mee en ja, die kans laat je niet voorbijgaan, Bella Black zingt dan ook nog een geweldige Hounddog met de mannen!

LINKS:
Restless Riders
De Burcht
All That Jazz &Soul
James & Black
De Twee Spieghels
Men in Blues

1 opmerking:

Jeroen Janssen zei

Heerlijk. Als er ook live muziek in een kroeg wordt gespeeld. Maakt een anders doorsnee avond gedenkwaardig!