woensdag 20 maart 2013

Nina Attal wint Leiden voor zich

Vandaag is Nina Attal in Leiden. Wie? Schijnt een grote dame te zijn in Frankrijk met een blues-funk-soul repertoire. Vanavond speelt ze met haar band in de Q-Bus, haar allereerste echte concert in Nederland, vanmiddag doet ze nog even een instore bij Velvet. Samen met Philippe Devin speelt ze twee nummers en dan nog een nummer solo. Dat smaakt naar meer!
Dus naar de Q-Bus waar de avond opent met The Overnite Ex-Lovers, de nieuwe band rond zanger/gitarist JJ van Duijn van Big Blind. Over de bandnaam is niet iedereen te spreken, over de muziek wel. Blues en soul en ook wel wat surfpop maken het lekker aanstekelijk.
Het optreden van Nina Attal overstijgt alle verwachtingen, wat een geweldige zangeres, wat een geweldige band. Ten onrechte slechts aangekondigd als bluesband blijken ze veel meer in hun mars te hebben. Blues, soul, funk, een geweldig zevental. Tijdens een ballad in het begin speelt ze gitaar al wandelend door de zaal. Leve draadloze instrumenten!
Het publiek in de Q-Bus gaat gelijk helemaal plat voor Nina, Over The Mountains wordt zelfs spontaan meegezongen. En tijdens een solo van Nina op gitaar en zang is het helemaal doodstil in de Q-bus, en dat is echt bijzonder! Meer foto's en filmpjes zijn te vinden bij Leidse Glibber!

LINKS:
Nina Attal
Velvet
The Overnite Ex-Lovers
Q-Bus

Geen opmerkingen: