zondag 31 maart 2013

Gedenkwaardig optreden Men in Blues

Het is eerste paasdag maar dat houdt niet in dat er geen muziek is in Leiden vandaag. In tegendeel, muziek te over weer. Eerst maar eens naar De Uyl van Hoogland waar Kees Wassenaar, Rinus Groeneveld, Andrew Spieker en Chris Koenen een mooie set Americana laten horen. De sfeer zit er gelijk goed in hier in het stampvolle café.
Iets rustiger is het in De Twee Spieghels waar het Matiss Cudars kwartet jazz voor fijnproevers laat horen. Vooral veel eigen nummers van de recent verschenen cd Melancholia van deze gitarist en dit optreden is onderdeel van een kleine promotie toer door Nederland. Mooie mix van jazz en pop. Al eerder gezien in januari tijdens de eerste voorronde van de Leiden Jazz Award, nu veel overtuigender!
En zoals zo vaak eindigt de zondag in 't Praethuys met de Men in Blues. Met vanavond eindelijk weer Aad van Pijlen op bas en zang. De eerste set spelen verder Chris Koenen, Robbie Carree en Frans Heemskerk. Heerlijk om weer eens Sailin' Shoes door Aad te horen zingen.
Tijdens de tweede set neemt Martijn Groen de rol van drummer over alhoewel hij ook nog twee nummers opgitaar en zang meespeelt. Het onvermijdelijke Personal Jesus ook al een tijdje niet meer gehoord. En Aad is natuurlijk weer helemaal op dreef bij zijn versie van Bullfrog Blues.
Het nieuws dat Aad er vanavond weer bij is is als een lopend vuurtje door de stad gegaan en in 't Praethuys is het drukker dan ooit, lijkt wel Koninginnedag of 3 October. En veel muzikanten ook, waarvan een aantal een gastrol vervullen, zoals Bart Landstra en Wouter Kiers. Tijdens het laatste nummer, Willing van Little Feat, ontstaat er een enorme jam op het podium met naast Aad, Chris, Frans, Martijn en Robbie ook nog Bart en Wouter én Arto Boyadjian en Pam MacBeth. Een uitsmijter die er zijn mag en een geweldig slot van een gedenkwaardige avond!

LINKS:
De Uyl van Hoogland
Matiss Cudars
De Twee Spieghels
Men in Blues

Geen opmerkingen: