vrijdag 1 maart 2013

Mooie namen voor Summerjazz 2013

Summer Jazz wordt dit jaar op 2 juni gehouden in de Leidse Hout en deze derde editie belooft nog mooier te worden dan de voorgaande edities. De Nederlandse groepen Finn Silver, Kapok en Lefties Soul Connection waren al bekend, vanmiddag in de Velvet worden de internationale deelnemers bekend gemaakt en dat is inderdaad niet mis!
Zo staan Fatoumata Diawara uit Mali, de Kormac Big Band uit Ierland en de Amerikaan Gregory Porter op het programma, dat uit meer bestaat dan alleen muziek. Er zal ook theater (Veenfabriek), dans, wetenschap en beeldende kunst zijn. Er komen nog een aantal groepen, maar die worden later bekend gemaakt en dit zijn de toppers van het festival. Early Bird tickets kosten € 12,50 en dat is echt geen geld! De persconferentie wordt omlijst door Bona Soul, een band van het Bonaventure College in Leiden.
In De Twee Spieghels spelen Ewald Ebings Jamcakes weer en dat komt altijd wat moeizaam op gang. Met Ewald Ebing op zang, Sven Rozier op drums, Tim van der Voorn op bas en Bart Jansen gitaar. Vooral het feit dat deze laatste de helft van de tijd met zijn rug naar het publiek staat is niet prettig. Maar bij de tweede en derde set zingt Anoek van V. weer mee en dan gaat het helemaal los, maar dat viel niet meer te fotograferen, zó druk was het!

LINKS:
Summer Jazz
Velvet
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: