donderdag 28 februari 2013

De Kift al 25 jaar pure energie

Vier jaar geleden stond The Death Letters op Waterpop en daar maakte dit duo een flinke indruk, maar sindsdien weinig meer van vernomen en vandaag staan ze opeens akoestisch in de Velvet. Ter promotie van hun nieuwe cd Common Prayers. En ook nu klinkt het uitstekend, ook zonder versterking blijven de liedjes overeind.
Dan naar het LVC waar de Italiaanse singer-songwriter Andrea Rottin de avond opent. Het duurt maar kort, maar hij is een aangename én aparte opwarmer.
Niet dat dat nodig is, want De Kift brengt elke zaal aan de kook. Ze zijn nu bezig met hun 25-jarig-bestaan jubileum toer waarbij ze al hun oude cd's nog eens van stal halen. Hoogtepunten van Vlaskoorts en van Koper staan vanavond op het programma, maar ze spelen ze gewoon integraal!
En met een kleine pauze duurt zo'n optreden dan al snel twee uur en dat is hard werken voor De Kift en hard genieten voor het publiek. Opvallend hoeveel mensen de teksten gewoon meezingen, zo eenvoudig zijn die nu ook weer niet. En uiteraard volgt er toegift van nog eens vier nummers.
Ja, zo'n avond met die theatrale fanfare-punk is altijd weer genieten. En al een tijd niet meer gezien, voor het laatst alweer vier jaar geleden op ....... Waterpop!

LINKS:
The Death Letters
Velvet
Andrea Rottin
De Kift
LVC

Geen opmerkingen: