zondag 24 februari 2013

Het is stil in de stad

De wind heeft vandaag plaats gemaakt voor (natte) sneeuw en dat maakt het iets minder onaangenaam voor een bezoekje aan het Verrassend WinkelWeekend in de Leidse binnenstad. Toch duurt het even voordat je dan daadwerkelijk de stad in gaat dus het eerste optreden is pas in Via Mio bij Daisy Enjazzed. Twee singer-songwriters en een bassist die eigen nummers en covers spelen, (verjazzde) pop en folk en dit is hun zesde en laatste optreden dit weekend in Leiden. Geen wonder dat de bassist z'n rechterhand vol pleisters zit! Op een gegeven moment kondigen ze een jazznummer en een Beatles song aan en zetten ze Ain't She Sweet in en dan denk je, ze bedoelden natuurlijk een jazznummer dat ook door de Beatles gespeeld is, maar nee, vervolgens komt er een écht Beatles nummer.
Maar het is bijna uitgestorven in de Leidse binnenstad, wel was Herman Willem (@Ollieherman op twitter) er ook nog even bij in Via Mio en maakte hij ook een verslagje van het WinkelWeekend. Even verderop in de Haarlemmerstraat zijn de Maretoeters ook nog vrolijk in de weer, op een normale koopzondag zou deze foto op deze plek onmogelijk zijn geweest, nu kan je de hele groep fotograferen zonder winkelend publiek.
Op aanraden van Leidse Glibber ook nog even langs bij de nieuwe winkel van MAF in de Breestraat voor een kort optreden van Rie-Jetske Komen die samen met gitarist Jordy Sanchez een aantal nummers van Jasperina de Jong speelt. Maar ook hier is er weer bijna geen publiek terwijl dit toch wel een muzikaal hoogtepunt van het Verrassend Winkelweekend is. Jeugdsentiment waar je toen niet zo veel mee op had (natuurlijk wel kende), maar liedjes die de tand des tijds goed hebben doorstaan in een aanstekelijke uitvoering! Vorig jaar stonden hiermee ze nog op De Parade.
En ja hoor, voordat je het weet zit je dan toch weer in De Twee Spieghels. Want het Thomas Maasz Trio is altijd de moeite waard. In januari nog gezien tijdens de Leiden Jazz Award en nu ook weer met bassist Marijn van de Ven en drummer Peter Lenz geweldig op dreef. Mooie mix van eigen werk en standards, de echte verrassingen komen in de derde set met prachtige versies van onder andere Moanin' en Things Ain't What They Used To Be!

LINKS:
Daisy Enjazzed
Maretoeters
Rie-Jetske Komen
Verrassend WinkelWeekend
Thomas Maasz Trio
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: