vrijdag 8 februari 2013

Moke goed op dreef

De avond begint in het LVC met de Leids/Amsterdamse groep Villeneuf in een kleine, semi akoestische bezetting zonder bassist. Ze maken er een mooie set van en weten een groot deel van het publiek te boeien en dat is toch altijd een goed teken als je 'slechts' voorprogramma bent. Over twee weken zijn ze, waarschijnlijk nóg kleinschaliger, te zien tijdens het Stukafest in Leiden.
Maar waar het publiek natuurlijk echt voor kwam was natuurlijk Moke. Al vaker gezien deze Amsterdamse gitaarband op diverse festivals en afgelopen september nog akoestisch bij Velvet. Ze spelen hun nieuwe cd Collider, waarmee ze nieuwe wegen zijn ingeslagen. Best voor te stellen natuurlijk, maar het nieuwe materiaal weet niet altijd te overtuigen.
Burning the Ground staat natuurlijk als een huis en evenals de band na al die jaren natuurlijk. Het is allemaal wat theatraler, wat rustiger geworden en mist het vuur van de oude Moke. Het is een mooi concert en de band is goed op dreef, maar toch heb je het gevoel dat er iets ontbreekt.

LINKS:
Villeneuf
Moke
LVC

Geen opmerkingen: