donderdag 21 februari 2013

Drukbezocht Stukafest Leiden mag er weer zijn

Stukafest, het landelijke studentenkamerfestival, is vanavond neergestreken in Leiden. Dat worden vanavond drie concertjes, een kleine tussenstop en een afterparty. Het begint gelijk al goed in de woonkamer van Kevin & Thomas met een optreden van Town of Saints. Geheel onversterkt maakt het Gronings-Finse trio er een adembenemend optreden van, de volle huiskemer luistert ademloos toe naar de prachtige indie-folk.
Villeneuf speelt een thuiswedstrijd bij Saskia, vandaag weer met bassist erbij (twee weken geleden in het LVC ontbrak die), maar nu kon de drummer weer niet, dus Martijn Groen valt in op de cahon. Prima optreden weer, maar omdat het versterkt is is het publiek wat rumoerig en mist het de magie van het vorige optreden.
De derde ronde isde Utrechtse groep Femme Vanille bij Wout op zijn studentenkamer dat een hele mooie mix van jazz, pop en lounge maakt. Binnenkort komt hun eerste cd uit en dan zijn er ook nog blazers en strijkers bij. Hou deze band in de gaten, zouden wel eens groot kunnen worden!
Het optreden van Femme Vanille is mede mogelijk gemaakt door Schommelen, dat hier om de hoek ligt en op de route naar het eindfeest in het LVC. En het is donderdagavond dus ook hier is live muziek. Vanavond Jet Black Pearl met accordeon cabaret, nou ja, ze zingt gewoon bijzondere liedjes met accordeon, dwarsfluit en ter plekke opgenomen samples. Ze speelt nog tot 5 maart op verschillende plaatsen in Nederland, ga dat zien.
Het is erg gezellig bij Schommelen dus het eindfeest is al in volle gang. De taart is inmiddels op, de schmink zit er ook al grotendeels op en de sfeer is top.
Het LVC trilt op zijn grondvesten bij de groep Piñata uit Scheveningen dat een aanstekelijke mix van zestiger jaren garagerock mengt met surfpop. Heerlijke sixties muziek, inclusief een vuig orgeltje. Mooie afsluiter van een meer dan geslaagde Stukafest!

LINKS:
Town of Saints
Villeneuf
Femme Vanille
Jet Black Pearl
Piñata
Stukafest
LVC

Geen opmerkingen: