vrijdag 8 februari 2013

Mooie contrasten

Je kan het nog allemaal zo goed plannen, maar dan moeten de concertorganisatoren zich wel een beetje aan de opgegeven tijden houden. Het optreden van Vialka bij de Vrijplaats Leiden begint officieel om half negen, ok, zeg negen uur. Maar als dat dan pas kwart voor tien wordt ontstaat er een probleem, er is nog meer te doen in Leiden.
Bijna een uur wachten dus voor het begint, maar dan heb je ook wat. Boeiende experimentele jazz in combinatie met turbo folk met een gitarist en een drummer die allebei ook zingen. Afgelopen zaterdag tijdens Cultuur071 op SleutelstadFM waren ze nog te horen met Daddy Lolo, spelen ze hier gelukkig ook.
Zoals gezegd, er is nog meer te doen in Leiden vanavond, dus helaas vroegtijdig weg bij Vialka, jammer maar het is niet anders. Want er zijn ook weer de Jeroen Vrolijk Piano Series. Met vanavond de oerversie van French Connection met Frans Heemskerk op toetsen en Robin Koerts op bas. De Twee Spieghels is zoals vaker op vrijdagavond afgeladen vol en dit is weer één van die magische avonden. Magische melodien, hypnotiserende grooves en spetterende improvisaties. De avond kan niet meer stuk!

LINKS:
Vialka
Vrijplaats
Jeroen Vrolijk
Frans Heemskerk
Robin Koerts
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: