zondag 7 oktober 2012

Genieten van blues, soul en jazz

Bruce James en Bella Black zijn een geweldig soulduo uit Austin Taxas. Al eerder gezien tijdens de Leidse Jazzweek in januari in De Twee Spieghels en een maand geleden nog bij Mijke's Middag Live in Amsterdam. Dat verwacht je dan weer niet dat ze dan ook bij Fascinating Jazz in De Sniep in Zoetermeer staan, maar toch is het zo! En hoe!
Hebben inmiddels veel muzikale vrienden gemaakt in Nederland, dus treden ze nu op met saxofoniste Naomi Adriaansz en mondharmonicaspeler Eric Douwes. Prachtige aanvulling op hun repertoire van soul, blues en jazz. Tijdens de eerste set spelen ze vooral veel eigen werk, daarna veel bekende nummers zoals Georgia on My Mind en If You Don't Know Me By Now. James & Black is altijd een belevenis, ook weer vandaag!
Daarna meteen door naar De Twee Spieghels waar Kirsten's Crew wederom mooi bezig is. Stonden afgelopen zomer hier ook al, fijn dat ze er nu weer zijn. Is wel even omschakelen na het knallende optreden van James & Black naar het subtiele samenspel van deze vier muzikanten. Maar het is al snel een mooie afsluiting van deze muziekaal afwisselende dag.

LINKS:
Bruce James
Bella Black
Naomi Adriaansz
Fascinating Jazz
Kirsten's Crew
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: