zondag 21 oktober 2012

Onverwachte gasten

Jeen Rabs-Brazil Sunday staat er vandaag op de agenda van De Twee Spieghels. Samen met Henning Luther op drums en Ferial Karamat Ali op bas spelen ze Braziliaanse jazz, maar dan niet het alom bekende materiaal, maar veel minder bekend instrumentaal werk en dat klinkt dan toch weer heel anders, prachtige luistermuziek!
Het leuke van muziekcafé's is dat er altijd wel wat muzikanten rondlopen. Gewoon voor de gezelligheid en de muziek, maar soms gaat er iemand spontaan meespelen. Vandaag zingt Lo van Gorp tijdens de derde set twee nummers mee waaronder een heel mooie versie van Body & Soul. De middag, of het is inmiddels al avond, eindigt tenslotte toch nog op veler verzoek met Girl from Ipanema, maar anders dan normaal, mooi!
In 't Praethuys speelt zoals altijd op zondagavond de Men in Blues met deze keer Arto Boyadjian op bas in plaats van Aad van Pijlen, het is iedere keer weer een verrassing wie er op het podium staan. Maar de muziek is altijd goed vanaf de eerste noot van Good Time Tonight (Big Bill Broonzy).
De tweede set opent verrassend met een gastoptreden van Ewald Ebing op toetsen. Hij zingt en speelt Black Magic Woman, de sfeer zit er gelijk weer goed in. Daarna terug naar het bekende repertoire, hoewel Arto ook zijn eigen steentje bijdraagt.
En omdat Nina van 't Praethuys vandaag jarig is is er ook nog een kort intermezzo door deze twee onverwachte gasten op gitaar en zang. Grappig tussendoortje, maar daarna gaat Men in Blues nog ruim een uur lang het feestje compleet maken! Mooie, verrassende zondag weer in Leiden.

LINKS:
Jeen Rabs
Ferial Karamat Ali
De Twee Spieghels
Men in Blues
Arto Boyadjian

Geen opmerkingen: