zaterdag 20 oktober 2012

Leve de uitersten!

Het is weer zo'n zaterdag in Leiden: er zijn maar liefst twaalf concerten vandaag, te beginnen al om twaalf uur met een instore in Velvet van Jonathan Jeremiah. Samen met David Page op gitaar en xylofoon speelt de singer-songwriter drie mooie liedjes van zijn nieuwste cd. Kort maar krachtig dus.
Sandra Spaceflower zit deze en volgende maand op de Aalmarkt bij OPEN|Makers en vanmiddag heeft er de Extremely Spontanious Jamsession II: Poetry on Music plaats. Het begint rustig met een paar muzikanten en langzaam wordt het steeds drukker. Er wordt leuk geƫxperimenteerd met muzikanten die reageren op dichters en andersom. Met soms verrassende resultaten en als het na drie uur spelen voorbij is heb je eigenlijk nog niet genoeg.
Na afloop nog even naar De Twee Spieghels voor de laatste twee sets van bassist Andreas Metzler, gitarist David Golek en drummer Achim Heine. Speelden hier al wel eerder, maar het blijft genieten van deze subtiele gitaarjazz. Snufje bebop, scheutje fusion en een verstilde schoonheid. Al met al een afwisselende dag met drie heel verschillende, maar allemaal prima optredens.

LINKS:
Jonathan Jeremiah
Sandra Spaceflower
Andreas Metzler
David Golek
Achim Heine
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: