zaterdag 13 oktober 2012

Afwisseling troef vandaag in Leiden

Het moet niet gekker worden, maar na het optreden van Anne Soldaat gisteren staat vandaag Case Mayfield instore te spelen bij Velvet. Net als gisteren een man met een akoustische gitaar, maar toch is het compleet anders. Maar wel genieten.
Compleet anders en óók genieten is het bij Iman Spaargaren en Paul Dijkman in De Twee Spieghels. Ze spelen jazzstandards, maar met heel veel improvisatie en dat maakt het bijzonder. Ze dagen elkaar uit en jagen elkaar op. Mooi!
Dan snel even wat eten en gelijk door naar buurtcentrum De Kooi voor het Open Podium Leiden Noord. Vier korte optredens van zo'n 30 minuten door jong en oud te beginnen met Jesper en Joren die popcovers op eigen wijze spelen.
Als tweede staan Maarten en Elizabeth aangekondigd, maar eerst speelt Maarten twee liedjes met Sanne en Nora, dan komt Elizabeth erbij voor een nummer met z'n vieren en de set eindigt als het aangekondigde duo.
De derde act heeft op het laatste moment moeten afzeggen, maar Maarten Witkam weet daar wel raad mee, het Duo Komitas wordt snel ingezet. Al wel vaker gezien en omdat Maarten last van zijn keel heeft vandaag veel instrumentale nummers met de onverstoorbare Raphael Martirossian op accodeon.
Tot slot kan er nog gedanst worden op de muziek van BeaD, een coverband met ook eigen nummers. Stevige dansbare rock als afsluiting voor een gezellig avondje in De Kooi. Weinig wereldmuziek deze keer, maar dat wordt bij het volgende Open Podium op 17 november vast weer anders.

LINKS:
Case Mayfield
Velvet
Dijkman en Spaargaren
De Twee Spieghels
BeaD
Open Podium Leiden-Noord

Geen opmerkingen: