vrijdag 26 oktober 2012

Negen maal kort en krachtig

Het begint lekker uit de hand te lopen met die instore optredens in Leiden, vandaag weer met Number Nine in Plato. Deze Utrechtse band stond in 2009 al op het NS Try-Out festival op Leiden Centraal, maar een deels nieuwe bezetting, een nieuwe cd en dus nieuwe nummers brengt ze hier weer terug. Het blijft een sympathiek, zonnig popbandje met een hoop sixties invloeden.
Ondertussen is het zevende Leids Film Festival (LFF) van start gegaan met de infobalie/kassa bij Galerie De Pieter, voor de gelegenheid omgedoopt tot Café De Pieter. En terwijl je je filmkaartjes komt afhalen is er iedere dag tussen vijf en acht uur muziek. Vandaag is dat door Ron Verton van Junior Eats Alone (en Villeneuf) die drie sets speelt. Veel bekende nummers, maar er worden ook nieuwe nummers getest.
Slechts net iets meer dan één set gezien, maar het klonk erg goed en goed ook dat het LFF dit erbij doet en dat Galerie De Pieter deze ruimte beschikbaar stelt. Dat valt ook hier weer op, steeds meer Leidse organisaties weten elkaar te vinden. Alleen maar goed!
Snel door naar de Q-Bus, want daar staat de bandjes avond van het Da Vinci College op het programma. Bestaat al een tijdje, maar nog nooit geweest. Sinds Kunst in de Stal, met ook een hoog Da Vinci gehalte, toch maar eens kijken. Helaas net te laat voor Outspoken, maar wel op tijd voor de Cannonball Johnsons. Geweldige bluegrass weer en voor het eerst spelen ze hun eerste eigen nummer! Ook op zaterdagmiddagen te zien in de Haarlemmerstraat in de buurt van de HEMA.
Het volgende bandje Moriss maakt zijn debuut, spelen eigen nummers en covers, maar weten niet te overtuigen. Samenspel kan echt beter, of zijn het de zenuwen?
De Walking Forest Machine daarentegen spelen juist heel goed samen. Intrigrerende fusion jazz van dit jonge trio.
Dan toch even een uitstapje naar De Twee Spieghels waar drummer Jeroen Vrolijk speelt met bassist Dave Breidenbach en pianist Francisco Morales uit Venezuela. Nog meer fusion, maar toch anders dan in de Q-Bus, geweldig! 23 november het vervolg van de pianist sessions met als gast Carlos Matos.
Terug in de Q-Bus speelt Yig een setje stoner-rock, goed in zijn soort, doch niets nieuws hier. Maar ze doen het wel goed.
Goed op dreef zijn ook Lock n Load. Geweldige psycho rock uit de jaren zestig gecombineerd met grunge.
Ter afsluiting is er nog de band The Soulbites, met voornamelijk oud-leerlingen van het Da Vinci College. Het was me een druk en prima dagje wel.

LINKS:
Number Nine
Ron Verton
Leids Filmfestival
Cannonball Johnsons
Jeroen Vrolijk
Dave Breidenbach
Francisco Morales
De Twee Spieghels
Soulbites
Q-Bus

Geen opmerkingen: