woensdag 3 oktober 2012

Het feest is weer begonnen

Leidens ontzet is na twee jaren met een XL en een XXL editie weer terug naar de basis met op 2 october de officiele opening en taptoe, en op 3 october het grote feest. De opening is traditiegetrouw om 15.74 uur en ditmaal is de locatie de Hooglandsekerk. Het publiek wordt opgewacht door een fanfare in afwachting van wat er komen gaat.
Energya brengt, na de opening, een spectaculaire act met akrobatiek en muziek en hoewel misschien niet zo bijzonder als de opening vorig jaar is het een boeiende voorstelling. Daarna volgen nog de hutspotmaaltijd op de Hooglandsekerkgracht en de taptoe door de binnenstad.
Maar naast het officiële gedeelte is er ook het horecaprogramma waarbij heel veel Leidse café's buitenpodia hebben neergezet zoals hier bij rockcafé Lazaru's tijdens een optreden van The Muff. Beetje vreemd is deze locatie wel, ingesloten tussen het café en de inmense kermis, die ook onderdeel uitmaakt van Leidens ontzet.
Scheltema doet dit jaar ook mee aan de festiviteiten en heeft een avond met SugarBoy & the Sinners geprogrammeerd. Niet op een buitenpodium maar gewoon in de grote zaal. En voor een massaal toegestroomd publiek spelen deze recente winnaars van de Dutch Blues Challenge de zaal plat!
Met kermis, feestelijke warenmarkt en overal optredens is het een gezellige chaos in de stad en valt het niet mee om van Scheltema bij De Twee Spieghels te komen. Maar goed, voor een optreden van dj Alankara met Sarina Voorn en Susanne Alt heb je wel wat over. Knallend optreden boven een volgepakte Nieuwstraat. Mooie afsluiting van de eerste dag van de 3 october viering, maar morgen begint het pas echt.

LINKS:
3 october
Energya
The Muff
Lazaru's
SugarBoy and the Sinners
Scheltema
Alankara
Susanne Alt
Sarina Voorn
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: