zondag 28 oktober 2012

Allemaal plezier!

Er gebeuren allemaal mooie muzikale dingen in het land, zonder dat je er weet van hebt. Zo is er dus elke laatste zondagmiddag van de maand het Vorstin Jazzcafe in Hilversum, waar gitarist Kai von Rosenberg iedere speelt met een gastmuzikant. De laatste keren blijkt dat met achtereenvolgens Tineke Postma, Bart Wirtz en Susanne Alt te zijn geweest. Vandaag is de gast Kapok.
De opzet van het programma is geniaal en simpel, de gasten spelen hun muziek en Kai speelt mee, zonder dat daar eigenlijk voor geoefend is. En het is jazz dus er is heel veel improvisatie en dat kan tot gevolg hebben dat op het einde van zo'n improvisatienummer iedereen opeens ritmisch staat te klappen. Verrassend moment voor alen!
In de pauze is er een kort interview met de muzikanten en dan in de tweede set gaan alle remmen los. Het wordt een stralend concert met heel veel speelplezier en heel veel improvisatie. Een optreden van Kapok is altijd de moeite waard, stonden al diverse malen in Leiden, maar dit is weer eens iets extra speciaals. Benieuwd ook wie Kai volgende maand naar Hilversum haalt.
Terug in Leiden net te laat voor het optreden van Bob Rigter in De Twee Spieghels, maar ruim op tijd nog voor de wekelijkse portie Men in Blues in 't Praethuys. Met deze keer Lenny Bouman op bas en zang. Dat is dan altijd veel Britpop uit de late jaren zestig en een heel erg spacey versie van Temptation. Mooie afsluiting van het weekend.

LINKS:
Kapok
Kai von Rosenberg
De Vorstin
Men in Blues

Geen opmerkingen: