donderdag 25 oktober 2012

The Coup weergaloos goed

Hun optreden eerder deze week bij 3voor12, op de radio dus maar wel met live beelden gestreamd, gaven de doorslag. The Coup is een niet te missen band en vanavond in de onvolprezen Q-Bus, in samenwerking met het LVC. Maar eerst nog een kort voorprogramma van Kev Choice een hiphopper op toetsen en laptop. Bij vlagen best interessant, zijn pianospel klonk hier en daar zelfs klassiek.
Maar goed, het publiek komt maar voor één ding: The Coup. We're The Coup, We're from Oakland, We're here to funk is hun motto en funken doen ze zeker, en hiphoppen op een goede manier, het punkfunk, het is rock & roll! Ze zijn in Europa vanwege hun nieuwe cd die komende dinsdag in de Melkweg wordt gepresenteerd, dit is eigenlijk de generale repetitie. Nou dat belooft wat. Gelukkig is de cd nu al te koop, want die wil je gelijk hebben.
Inclusief toegift spelen ze 90 minuten non-stop en de vonken vliegen er vanaf. Op een aantal nummers doet zangeres Silk-E ook mee en tegen het eind mag ze ook nog een nummer van haar eigen 'solo shit' zingen. Tijdens het laatste nummer krijgt iedereen nog ruimte voor een solo en wat we al eerder hoorden, het zijn allemaal geweldige muzikanten. En frontman Boots Riley steelt de show met behoorlijk geëngageerde teksten. Kortom, een weergaloos optreden, zomaar op een woensdagavond in de Q-Bus.

LINKS:
Kev Choice
The Coup
The Coup Live bij 3voor12
Q-Bus
LVC

Geen opmerkingen: