zaterdag 13 oktober 2012

Veel singer-songwriters vandaag in Leiden

Het begint zo langzamerhand een vaste prik te worden die instore concerten bij Velvet aan de Nieuwe Rijn. Een vaste dag of tijd is er niet voor, dus kijk regelmatig even in de winkel voor aankondigingen of volg de agenda hiernaast.
Vandaag staat Anne Soldaat solo en semi-akoustisch klaar voor een optreden van 45 minuten ter promotie van zijn nieuwe titelloze lp/cd. Prachtige luisterliedjes van deze prachtige singer-songwriter en uitstekende gitarist. Deze dag kan nú al niet meer stuk.
Volgende instore optreden bij Velvet is overigens zaterdagmiddag alweer, dan staat Case Mayfield hier.
Bij OPEN|Makers aan de Markt is dit keer pianiste Sandra Spaceflower ingetrokken en dat betekend dus muziek aan de Aalmarkt. OPENing Music @ Aalmarkt 15: Meet the Artist heet deze avond en dat betekent dat er niet alleen muzikanten en een dichter optreden, er zijn ook korte introductiefilmpjes gemaakt van alle artiesten. De ruimte heeft een huiselijke inrichting gekregen en zeker 50 mensen hebben een mooie avond. Bij aankomst is het al begonnen, nog net een laatste stukje van Del Prado & Mr. John gezien.
Volgende artiest is Laura Guldemond uit Zoetermeer die drie eigen nummers laat horen, want dat is de opzet deze avond: filmpje, drie liedjes en verder met het volgende onderdeel.
Het zijn allemaal singer-songwriters behalve dichter Erik van de Berg, die een aantal keren deze avond een gedicht voordraagt.
Er is ook buitenlandse inbreng van G.A. Keening uit Engeland. Twee nummers speelt hij solo, één met begeleiding op cahon en met een zangeres. Zaterdag 20 oktober staat hij voor een langer optreden bij Meet&Greet, aanrader.
Tomas Kos heeft zijn (jeugd)vriend Ruben op elektrische gitaar meegenomen en ook zij maken er een mooi setje van. Die elektrische gitaar geeft het geheel net wat meer 'body'. Deze avond lijkt in aan aaantal opzichten op de maandelijkse Unplugged sessies in De Twee Spieghels, alleen is er hier een aandachtig luisterend publiek, heel prettig.
Muzikaal wordt de avond afgesloten door Debbie en Hans met mooie melancholische liedjes, dan volgt er nog een laatste gedicht en dan is een onverwacht mooie avond op een onverwachte plaats weer afgelopen. Helaas het eerste half uur gemist en dus ook het optreden van Phoenix Lights, die hier overigens ook al speelden tijdens de Kunstroute onlangs. Benieuwd wat Sandra nog meer gaat doen deze en volgende maand aan de Aalmarkt. Deze avond klinkt in elk geval veelbelovend!
Om de avond af te sluiten nog even langs De Twee Spieghels waar het Filippo Bianchini Trio staat te spelen. Drie prima muzikanten met een waanzinnig goede drummer die tijdens hun laatste set allemaal standards spelen. Mooi gedaan allemaal, maar weinig verrassend. De singer-songwriters hebben de overhand vandaag.

LINKS:
Anne Soldaat
Velvet
Del Prado en Mr. John
Laura Guldemond
Tomas Kos
Sandra Spaceflower
OPEN|Makers aan de markt
Filippo Bianchini
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: