maandag 15 oktober 2012

Het kan niet op vandaag

Het is druk deze zondagmiddag in Leiden met maar liefst zeven middag- en twee avondconcerten. En het is druk deze zondagmiddag in de Q-Bus bij de cd presentatie van Jim Wake & Sleepwalker. Whatever it is I'm against it! is hun derde cd en de presentatie is een spetterend optreden met vooral veel (eigen) nummers van die nieuwe cd.
Voor de gelegenheid krijgt de band (Jim Wake, Egbert Kemner, Ruud Fransen, Arnoud van Buuren, Eelco Flapper en Konstantin Iliev) op een flink aantal nummers versterking van de Push-up Brass en van violist Corné van Woerdekom. En dan is het helemaal genieten geblazen, zowel op het podium als in de zaal. Kopen die cd!
Helaas geen tijd voor Sugarboy & the Sinners bij Jazz on Sunday, maar die kwamen op 2 en 3 october al uitgebreid in beeld, wel tijd voor de tweede set van Bernard Berkhout & friends in De Twee Spieghels. Met Frans Heemskerk op piano, Sven Rozier op drums, Cedric Glans op bas, Kurt Schwab op baritonsax, Nanouck Brassers op trompet en Hans Goemans op tenorsax. Een gelegenheidsformatie en een hele goede! Spelen standards van Makin' Whoopie tot een mooie lange versie van Caravan.
Intussen is het avond geworden en dus weer eens tijd voor het wekelijkse optreden van Men in Blues in 't Praethuys. Natuurlijk zijn Chris Koenen en Frans Heemskerk er, maar vandaag zit Sven Rozier achter de drums en speelt Cedric Glans de basgitaar. Ze spelen wat af op deze zondag. En gelukkig ontbreken nummers als Temptation en Take Me Home niet en wordt het een mooie afsluiting van deze muzikaal gezien geweldige zondag.

LINKS:
Jim Wake & Sleepwalker
Q-Bus
Bernard Berkhout
De Twee Spieghels
Men in Blues

Geen opmerkingen: