donderdag 15 maart 2012

Rotterdams feestje in Paradiso

Een dubbelconcert vanavond in Paradiso van twee hedendaagse Rotterdamse jazzbands. Als eerste staat The New Earth Group op het podium, die we twee jaar geleden ook al zagen in het Leidse LVC als voorprogramma van Polar Bear. Spelen een soort surf-jazzrock-fusion, waarbij bas en drums voor een strakke ondergrond zorgen waar gitaar en sax beurtelings of gelijktijdig over heen golven. Boeiende, meeslepende muziek, alleen van enige interactie met het publiek is geen sprake en dat kan beter.
De tweede groep van de avond is The Mirror Conspiracy die een stevige trance jazz ten gehore brengt met soms minimalistiche trekjes. Mike Bindraban (toetsen), Esther Vroegindeweij (viool), Martijn Groen (drums), Angelo Franzen (gitaar), Patrick Verdonk (gitaar), Nikos Paisopoulos (bas), Ghasem Batamuntu (sax, fluit, percussie) en Jasper Den Dulk (percussie) zetten een perfecte set op de planken, waar je bijna anderhalf uur lang op je stoel gekluisterd naar luistert en kijkt.
Alles klopt hier, alles valt op zijn plaats, het gaat als een gek te keer, heerlijk! Op het eind van het optreden komt er ook nog een zangeres bij die twee nummers meezingt. Het is een feestje waarvan je blij bent dat je erbij bent. En zondag doen ze het nog een keer in Tivoli in Utrecht, dus wie er nu niet bij was, ga dan alsnog. Aanrader!
Leuk ook om hier ook drummer Martijn Groen te zien, die we vooral kennen als drummer van Licks & Brains, Men in Blues en maandagse jamsessies in De Twee Spieghels.
Een video van een deel van dit optreden staat ondertussen al op YouTube.

LINKS:
The New Earth Group
The Mirror Conspiracy
Paradiso

Geen opmerkingen: