zaterdag 3 maart 2012

Je kan natuurlijk ook je eigen kroegentocht houden in Leiden

In minstens zes café's is er vanavond live muziek in Leiden. En ook in het LVC en de Leidsche Schouwburg, maar toch liever de afwisseling van de café's. Te beginnen in de nieuwe kroeg Rob Roy aan de Beestenmarkt waar 't Valies speelt. Zagen we al vaker, maar is altijd heel erg leuk. En Rob Roy is een plek om in de gaten te houden, twee keer per week (vrijdag en zondag) zijn er live optredens! Hangt het alleen nog niet aan de grote (internet) klok.
Net om de hoek bij Studio de Veste is Blood, Sweat & Kiers aan hun optreden begonnen. Zagen we ook al (veel) vaker, maar is altijd een plezier om te horen. Opvallend veel nieuwe nummers lijkt het wel, lekker uitproberen voor een klein publiek. Want ook Studio de Veste blinkt niet uit in (internet) promotie, het zou veel drukker moeten zijn.
En dan weer om de volgende hoek is er in Rockcafé Lazaru's de eerste avond van Live en Lazarus 2012. Zes bands strijden om een plaats in de finale. Hier Suffix aan het werk met een combinatie van Grunge en hardrock. Komende twee maanden nog twee voorrondes en dan op 1 juni de finale. Alle informatie daarover is te vinden de website van Lazaru's.
Tot slot nog even naar De Twee Spieghels voor het slot van het optreden van Richie Reichgelt, al vaker gezien, maar altijd goed. Vanavond heeft hij ook nog eens Tom van der Zaal bij zich op sax, en zo klinkt het toch weer anders dan de vorige keer. Behoorlijk druk hier, maar ja, De Twee Spieghels weet zich dan ook in de kijker te plaatsen!
Het is weer en avond vol mooie muziek en leuke locaties, het is soms even zoeken, maar dan is het de moeite zeker waard.

LINKS:
't Valies
Blood Sweat Kiers
Studio De Veste
Suffix
Rockcafé Lazaru's
Richie Reichgelt
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: