dinsdag 20 maart 2012

Bekende gezichten op nieuwe locaties

Men in Blues stond zondagavond nog in 't Praethuys (zoals elke week), vandaag staan ze in het nieuwe muziekcafe Lemmy's (dat er muziek is is nieuw, het cafe bestaat al een tijdje). De Acoustic Beers on Tuesdays is een leuk nieuw initiatief, de sfeer is er prima, de muziek uitstekend. Met een klein gastoptreden van Flo op mondharmonica en Fons draait ook hier tussendoor.
Vanavond speelt Men in Blues zonder drummer, die zou er ook niet meer bijpassen op het podium, maar het blijft onmiskenbaar Men in Blues. Want ondanks dat het bijna allemaal bestaande nummers zijn, spelen ze die alsof het hun eigen nummers zijn, met een eigen 'Men in Blues' geluid. De derde set eindigt met het altijd prachtige Temptation en er komt zelfs nog een toegift, hun eigen nummer Work.
Volgende dinsdag is het de beurt aan Anton's Music Factory, niemand weet eigenlijk wat er dan gaat gebeuren, dus zeker maar weer kijken.
De optredens in Lemmy's duren tot een uur of elf en dan begint het in Studio de Veste net langzaam op gang te komen. Met de gitaristen Lucas Meijers en Tim Eijmaal die in deze bezetting onlangs nog in De Twee Spieghels stonden, maar toen met hele andere muziek. Want hoewel ze toen ook Hallelujah I Love Her So speelden klinkt nu toch heel anders. Lekkere mix van blues, funk en soul met een mooie I Heard it Through the Grapevine.
Leuke combi: Lemmy's biercafe en Studio de Veste op de dinsdagavond, voor herhaling vatbaar.

LINKS:
Men in Blues
Lemmy's biercafe
Lucas Meijers
Tim Eijmaal
Studio De Veste

Geen opmerkingen: