zondag 25 maart 2012

Een dag vol verrassingen

Het begint vandaag met alweer de laatste editie van dit seizoen van Jazz on Sunday in de Grote Beer. En dat is altijd een verrassingsconcert, maar het was al een beetje uitgelekt dat gitarist Martijn van Iterson met bassist Marius Beets en drummer Joost Patocka hier zou speelen met gastvocaliste Francien van Tuinen. Het optreden is in de serre, het meeste publiek zit buiten op het terras, maar dankzij de tuindeuren die lekker openstaan is het ook daar prima te volgen. Uitstekend optreden met heel veel bekende jazzstandards.
Dan naar De Twee Spieghels waar het Thomas Maasz trio speelt met naast pianist Maasz ditmaal Robin van Rijn op drums en Steve Zwanink op de bas. En, verrassing, Patricia Wissing zingt er bij. En dat is een hele goede combinatie, een prima trio met een fantastische zangeres. Dat wisten we al, maar in deze combinatie lijkt het extra te klikken. Mooi optreden met ook hier allemaal jazzstandards.
En als de avond valt, wat is het opeens weer lekker lang licht, toch noig even naar de Men in Blues in 't Praethuys. Vandaag niet met Aad van Pijlen maar, verrassing, Harm van Sleen op pedalsteel en bas. Het is dus af en toe een beetje Men in Country. En dan wordt de verrassing compleet als drummer Martijn Groen een gitaar pakt en gaat zingen. Zo blijken geen twee optredens van Men in Blues hetzelfde te zijn, zitten altijd weer vol verrassingen!

LINKS:
Martijn van Iterson
Francien van Tuinen
Grote Beer
Thomas Maasz trio
Patricia Wisse
De Twee Spieghels
Men in Blues

Geen opmerkingen: