zaterdag 17 maart 2012

Afwisselend dagje vandaag

Er is weer veel muziek vandaag in Leiden, in De Twee Spieghels staan bassist Frans Bouwmeester, pianist Michiel Münninghoff en drummer Dolf Helge al lekker te spelen, maar het wachten is op Michael Varekamp die wat te laat is. Dus in de pauze dan maar even naar Velvet waar Mr. Polska een instore optreden doet. Leuke rapper met een prettig positieve insteek en fijn dat hij dankzij zijn succes een wasmaschine voor zijn moeder heeft kunnen kopen.
Inmiddels zijn Michael Varekamp en Bernard Berkhout gearriveerd in De Twee Spieghels waar ze het repertoire van Louis Armstrong onder handen nemen. Het begint rustig, maar gaandeweg de drie sets wordt het vuur enorm aangewakkerd. Van een mooie Honeysuckle Rose tot een spetterende St. James Infirmary. En de late start maken ze helemaal goed, ze gaan door tot tegen achten!
Dat wordt dus héél snel even eten en gelijk door naar het LVC voor het concert van La Boutique Fantastique. Geweldig muziekcollectief onder leiding van Tijmen Bergman (toetsen en effecten) en Maurits Goossens (cello, melodica, dj en dirigent) speelt het dak eraf met muziek die zich niet in een hokje laat plaatsen. Soms is het rock, soms weer klassiek en er zijn ook uitstapjes naar Balkan, jazz en wereldmuziek.
Maar liefst elf muziaknten staan er op het podium vreselijk goed te swingen en op het eind doet zangeres/actrice Meral Polat bij twee nummers mee. Voor het eerst tijdens deze clubtoer van La Boutique Fantastique, primeur dus. Het is een fantastisch optreden met enorm veel energie en prima samenspel. Ze doen nog zeven optredens de komende weken, dus als je er vanavond of eerder niet bij was: ga ze zien! Niet te missen.

LINKS:
Mr Polska
Velvet Music
Michael Varekamp
Bernard Berkhout
Dolf Helge
De Twee Spieghels
La Boutique Fantastique
LVC

Geen opmerkingen: