zondag 11 maart 2012

Van woorden naar daden

De festivalgroep van het Stadslab heeft onderzoek gedaan naar festivals in Leiden, tijd dus voor een Scheltema debat daarover. Georganiseerd door het Leidsch Dagblad en Stadslab is het een aardige middag met uiterst heldere wethouder Jan-Jaap de Haan. Zijn belangrijkste aanbeveling voor de Leidse festivalorganisatoren is vooral veel samenwerking. Na afloop is er nog een borrel, maar ja, de muziek roept.
Want in De Twee Spieghels speelt de groep Curb met Co Vergouwen op piano/zang, David de Marez Oyens op bas en Mark Eshuis op drums. Vorig jaar lieten ze hier al horen een prima jazzband te zijn, vandaag gooien ze het, omdat er een verjaardagsfeest aan de gang is, op een meer swingende, funky toer. Alleskunners dus, van luisterjazz tot feestmuziek. Leuk!
Wat dan ook weer leuk is zijn de Men in Blues in 't Praethuys. Altijd weer genieten met nu eindelijk eens Martijn Groen op drums. Mooie versies van Holy Cow, Eight Miles High en Bullfrog Blues vanavond, met als hoogtepunt weer het prachtige en prachtig gespeelde Temptation! Het is weer een mooie culturele dag vandaag in Leiden.

LINKS:
Stadslab
De Twee Spieghels
Men in Blues

Geen opmerkingen: